HomepageOver Ons › Volkswagen... en veel meer

Volkswagen... en veel meer

71 jaar lang opereerde Phlips Garage vanuit Varsenare. Omdat dit complex uit zijn voegen barstte, verhuisde de hoofdvestiging in 2004 naar Jabbeke. Daar werd op het Vlamingveld een hypermodern, ideaal gelegen complex aan de op- en afrit van de E40 en de grote invalswegen, geopend.

In Jabbeke ontvangt de familie Phlips klanten die op zoek zijn naar voertuigen van VW. Uniek daarbij is dat dit het enige punt in West-Vlaanderen is waar zowel Volkswagen als Volkswagen Commercial Vehicles worden aangeboden. Voor de andere voertuigen uit de groep Phlips Audi en My Way kunnen klanten terecht in Oostende. Ook voor Volkswagen en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen kan u terecht in Oostende (Bredene)!

Een beetje geschiedenis

Garage Phlips ontstond in 1933 in Varsenare. Oprichter Kamiel Phlips bracht er auto’s, motorfietsen en zelfs kachels aan de man. De onderneming bleef tot 2004 steeds op haar oorspronkelijke locatie, voor de verhuis naar Jabbeke.

Zoon Guido Phlips en diens echtgenote Frieda Broos namen in 1970 over en openden twee jaar later in Varsenare een nieuwe showroom met bureaus.

Met Karl Phlips maakte de derde generatie in 1988 haar intrede in het bedrijf en werd de eenmanszaak omgevormd tot een vennootschap. Vier jaar later kreeg Karl het gezelschap van broer Frederiek. Beide broers, die allebei een opleiding volgden aan het befaamde Instituut voor de Autohandel in het Nederlandse Driebergen, bieden een breed gamma aan. Dat gaat van stads- en gezinswagens over bedrijfswagens tot exclusieve berlines.